ŠTA JE muška grupa?

Muška grupa je terapijska grupa sastavljena od 8-10 momaka različitih starosnih dobi i životnog iskustva.

ŠTA JE muška grupa?

Muška grupa je terapijska grupa sastavljena od 8-10 momaka različitih starosnih dobi i životnog iskustva.

Zašto muška grupa?

Svaki muškarac dolazi na grupu iz različitih razloga. Nekima je potrebna podrška jer prolaze kroz težak životni period. Drugi su se umorili od samačkog života i žele da se priključe zajednici. Neki žele da izleče rane iz prošlosti, pobede strah od ljudi, ili saznaju nešto više o sebi.
Dejvid Deida, autor knjige „Put Superiornog muškarca“, govori da je svakom muškarcu neophodno da ima svoje pleme (grupu momaka) iz tri razloga:


Izoštravanje


Često umemo da odlažemo obaveze, lako odustajemo od ambicija, i gubimo vreme na bezznačajne stvari. Potrebni su nam drugi muškarci koji će nas držati ’blizu vatre’ – uzemljiti nas, usmeriti, i držati odgovornim da se krećemo napred ka svojim životnim ciljevima.


Isceljenje


Muškarci se svakodnevno suočavaju sa patnjom kao što je: raskid, razvod, gubitak voljenih i posla… I dok na prvi pogled alkohol, pornografija i droga ublažavaju bol, oni neće pomoći na duže staze. Umesto toga, potrebni su nam muškarci koji će biti uz nas i pružiti podršku da izlečimo emotivnu bol.


Prepoznavanje


Da bi se identifikovali sa svojom maskulinošću, muškarcima je potrebno da rade zajedničke aktivnosti i osete se prihvaćenim od strane drugih muškaraca.

Najčešća pitanja

Cena grupe po seansi je 1500 dinara.

Ukoliko želiš da se priključiš grupi, potrebno je prethodno zakazati individualan razgovor. Bitno je razumeti tvoju želju i motiv za priključivanjem, kao i to da li bi ti više odgovarala grupa ili individualan rad.

Pošto se grupe formiraju 15 dana unapred, priključivanje je potrebno otkazati 3 dana ranije.

Ukoliko si već član grupe, pre nego što je napustiš potrebno je doći na još jednu seansu, kako bi se razumeli razlozi za njeno napuštanje.

Grupe se održavaju u savetovalištu ’Psihoforma’ u Cvijićevoj 84a, u Beogradu.

Grupa traje 90 minuta, i sastaje se jednom nedeljno.

Za sada ne. Grupa se trenutno sastaje samo uživo.